27 Ağustos 2014 Çarşamba

Komşu Kapısı Yunan Adalarının En Güzellerinden Biri, MİDİLLİ

Ayvalık'tan binilen feribot bir buçuk saat kadar sonra Mytilini Limanı'na yaklaşır.Sahildeki Osmanlı'dan kalma tarihi binaları seyrederken, bunların arasında Panellinion Cafe'yi gözünüze kestirin. Yüksek tavanlı bu tarihi binanın çok hoş bir atmosferi var.




Vee Molivos; Midilli'yi sevme nedenimiz;

Kalesini, dar sokaklarını gezip çiçeklerle bezeli bahçeli güzel evlerini görüp, hediyelik satın alıp, denize tepeden bakan kafelerinde buzz gibi frappelerinizi yudumlayabilirsiniz. Benimki az şekerli bol sütlü olsun lütfen !



Tüm bunların yanında Molivos'u sevme nedenlerimizden biri de, bol deniz ürünlü sofralarda uzoları yuvarlayabileceğimiz, kimisinde canlı müzik dinleyebileceğimiz, kimisinde Yunan müzikleriyle adanın yerli gençleriyle dans edebileceğimiz sıcakkanlı geveze Yunanlı komşularımızın işlettiği restoran ve tavernalar...



Molivos yakınlarında konakladığımız otel; Sun Rise Hotel;



Petra Köyü, bacaklarına ve nefesine güvenenlere enfes bir manzara ve açı sunan 114 basamakla ulaşılan Panaya Glikofilusa Kilisesi'ne ev sahipliği yapıyor. Burada da çok şirin bahçeli evler, dar sokaklar, tasarım hediyelik eşya satan küçük dükkanlar var ve de Türk konuklar için küçük bir sürpriz ; Ödemiş Birgi'deki tarihi konağın bir benzeri. Duvarlarında, tavanlarında İstanbul ve boğaz resimleri, çeşitli tasvirlerle oldukça ilgi çekici bir yapı;



Sigri'de Sigri Doğa Tarihi Müzesi ile Eressos'daki Arkeoloji Koleksiyonunu görebilirsiniz;



Bir başka köy, Agiassos. Burada da ceviz ağacından oyma hediyeliklere bakıp, köy kahvesinde kahve keyfi yapabilir, adanın en kutsal kiliselerinden birini gezebilirsiniz.






Veee Uzo severlerin uzo'nun geçmişte ve bugün nasıl üretildiğini görüp, tadarak seçip satın alabilecekleri uzo şişeleriyle bavullarını doldurabilecekleri bir fabrika ve ufak bir uzo müzesine sahip Barbayyani fabrikası için uğramadan geçemeyecekleri Plomari ;



Bir öğle vakti turumuzun yemek için uğradığı Skala Eressos'taki "Eressos Palace" isimli geniş bir plajın başındaki restoranda, aşçının bol kepçe lezzetli yemekleriyle damaklarımız bayram etti, kesinlikle tavsiye ederim :) Midenizi çok doldurmazsanız deniz de çok çekici, bu plajda vakit geçirmek keyifli olabilir.





Gezip görmenin yanında aslında Midilli'de keyifli bir tatil için herşey var. Adanın serin ve berrak sularında yüzmek, plajlarında güneşlenmek, biraz da gezmek için tekrar gitmeyi çok isterim. Umarım bu blogu okuyan ve Midilli'yi görme düşüncesi olan herkese böyle bir gezi için biraz fikir verebilmişimdir. Yeni yerler görme ve bunları paylaşma merakımız ve hevesimiz asla tükenmesin.
İyi gezmeler...


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder